Meniu
sudometal
 
 
 

Produse salvate

Cere oferta close slide

Categorii blog

Sfaturi privind curatarea si intretinerea produselor din inox

Adaugat Miercuri , 08 Aprilie 2015
Sfaturi privind curatarea si intretinerea produselor din inox

 

Inoxul este un material rezistent, nu trebuie vopsit si nu isi modifica aspectul odata cu trecerea timpului. Pentru a conferi un aspect elegant si atractiv locuintei dumneavoastra il puteti combina cu materiale precum sticla sau lemn.

Otelul inoxidabil este folosit foarte des in constructii deoarece prezinta multe avantaje: are un grad mare de rezistenta la coroziune, este rezistent la caldura sau inghet, este usor de intretinut si este aspectuos. Cu toate acestea, produsele din otel trebuie curatate si intretinute atat pentru un aspect placut, cat si pentru o durata lunga de viata.

 

Produsele din otel inoxidabil destinate functionarii in aer liber

Produse precum scari, balustrade sau copertine care sunt destinate sa functioneze in aer liber necesita o atentie mai mare datorita factorilor climatici externi: umiditate ridicata, praf, ploaie.

Curatarea produselor din inox ar trebui facuta cel putin o data la 3 luni in cazul in care suprafata este utilizata frecvent sau o data la 6 luni pentru obiectele utilizate ocazional.

Atat pentru spatiile interioare, cat si exterioare ( balustrade inox, scari inox, maini curente, usi lift, mobilier metalic ) se recomanda sa folositi produse speciale destinate curatarii si intretinerii obiectelor din inox. Recomandarea noastra este orientate catre produsele Q Railing: Q Cleaner, Q Ultra-Clean. Acestea elimina amprentele, depozitele de piatra datorate apei dure, urmele de ulei sau grasime.

Daca nu aveti la indemana o solutie speciala, puteti curata cu un un prosop curat, sapun si apa calda.

Petele de rugina pot fi eliminate prin adaugarea unei parti de acid fosforic la 9 parti de apa calda, lasand sa actioneze in jur de 30 de minute. Nu uitati sa folositi manusi de cauciuc si recipiente rezistente la acizi.

Orice curatare ar trebui sa fie urmata de o clatire cu apa calda pentru a indeparta urmele de sapun.

 

Produsele din otel inoxidabil folosite in spatiile interioare

Produsele din inox folosite in spatiile interioare sunt usor de curatat si de intretinut, iar pentru un plus de igiena si pentru un aspect placut trebuie curatate si cosmetizate periodic. O atentie speciala trebuie sa acordati produselor utilizate in spatii precum cantine, restaurante, spitale, etc.

Curatarea produselor din inox din spatiile interioare se face cu ajutorul unei carpe moi din microfibre, sapun si apa calda. Aceasta curatare trebuie urmata de o clatire corespunzatoare, pentru indepartarea urmelor de solutie.

Daca ati optat pentru un design modern si aveti balustrade din inox, suporturi pentru prosoape, instalatia dusului sau alt mobilier din inox, orientati-va dupa solutiile speciale de curatat si intretinut inoxul. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi stergeti cu un prosop moale si uscat.

De retinut ! Produsele care contin clor sau acid NU trebuie utilizate pentru curatare.

 

RECOMANDARE SUDOMETAL: Greseli de evitat la curatarea balustradelor din inox

Atunci cand doriti sa curatati balustradele din inox atat cele interioare, cat si cele exterioare trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri:

  • Nu folositi substante abrazive deoarece ar putea duce la zgariere.
  • Nu folositi bureti de sarma pentru vase sau cu insertii metalice : acestia pot lasa particule mici pe suprafata metalului si vor aparea probleme de ruginire.
  • Nu uitati sa clatiti suprafata spalata: balustrada se poate pata la exterior. Este indicat sa o clatiti cu un furtun cu apa ( in cazul in care este exterioara ) sau cu un prosop imbibat in apa rece.

Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)