Meniu
sudometal
 
 
 

Produse salvate

Cere oferta close slide

Categorii blog

Alege balustrada potrivita in functie de stilul casei tale !

Adaugat Miercuri , 21 Ianuarie 2015 si actualizat pe 24 Martie 2015
Alege balustrada potrivita in functie de stilul casei tale !

 

Atunci cand ne gandim sa proiectam scara pentru locuinta noastra, pentru o cladire publica sau un spatiu comercial, un detaliu pe care trebuie sa-l avem in vedere este constructia unei balustrade deoarece este esentiala intr-un imobil.

Balustrada are rol de protectie, de sprijin pentru cei care circula pe scara, dar si rol decorativ creand o ambianta placuta. Ea trebuie fixata bine pe perete pentru a evita orice risc de ranire.

Balustradele pot fi construite in diferite moduri, in functie de cerintele clientului si intr-o combinatie de materiale elegante.

In cazul in care o balustrada exterioara este construita pentru terasa, balcon sau acoperis, ea poate fi realizata din beton deoarece acesta este rezistent factorilor climatici si nu poate fi distrus. Pe langa acest aspect important, da si o nota de eleganta spatiului in care este amplasata.

Balustrada de interior construita pentru spatii publice, vile spatioase, birouri sau case de vacanta, poate avea in compozitia ei diverse materiale: lemn masiv, inox, sticla, fonta, fiert forjat.

Inaltimea balustradelor interioare este de 900 mm, cota masurata de pe coltul treptei sau pardoseala.

La balcoanele sau terasele aflate la inaltimi de cadere mai mari de 2 m, inaltimea balustradei se recomanda a fi 1,1 m.

Sudometal va prezinta in continuare cateva modele de balustrade executate si va ofera solutii practice pentru a alege produsul care se potriveste perfect stilului casei dumneavoastra.

 Balustrada din inox

Balustrada din inox  Vezi detalii despre aceasta balustrada aici

 

Balustrada din inox confera o eleganta aparte si o ambianta placuta spatiului in care locuiti. Inoxul este un material rezistent, nu trebuie vopsit si nu isi modifica aspectul odata cu trecerea timpului. Pentru a scoate in evidenta stilul personal, puteti alege un model combinat cu sticla sau lemn.

Balustrada din sticla

Balustrada din sticla  Vezi detalii despre aceasta balustrada aici

 

Sticla ofera un aspect elegant, mareste spatiul optic vizual si nu se demodeaza in timp. Balustrada din sticla poate fi utilizata atat in interiorul, cat si la exteriorul unei cladiri. In functie de design-ul imobilului, puteti opta pentru diferite modele: sticla clara, mata, in diverse culori si forme.

Balustrada din inox cu lemn

Balustrada din inox cu lemn  Vezi detalii despre aceasta balustrada aici

 

Balustradele din inox cu lemn sunt ideale pentru pensiuni sau casele de vacanta in care domina aspectul traditional. Lemnul este un material natural care nu se va demoda niciodata si are o textura aparte greu de inlocuit.

Combnatia dintre inox si lemn confera eleganta si originalitate.

Balustrada din inox cu sticla

Balustrada din inox cu sticla Vezi detalii despre aceasta balustrada aici

 

Balustrada din inox cu sticla reprezinta o alegere ideala atunci cand vrei sa combini  stilul clasic cu cel modern. Sticla ofera un design modern si deosebit, prin rafinamentul liniilor sale fine.

Balustrada din aluminiu

Utilizarea aluminiului pentru constructia unei balustrade dispune de o serie de avantaje: este usor de manevrat si de lucrat cu el, este practic, nu rugineste ( poate fi folosit la constructia unei piscine ), timpul de productie poate fi injumatatit cu cel al otelului, reprezinta o varianta relativ ieftina si confera locuintei dumneavoastra un aspect modern. Dezavantajul utilizarii aluminiului este ca nu poate capata atat de multe forme, asa cum se intampla in cazul otelului sau al fierului forjat.

Balustradele din aluminiu au o gama variata de culori si puteti opta pentru oricare din ele: argintiu, auriu, bronz.


Opinia cititorilor

Opinia ta

Nota articol*

(1 .......... 5)